Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.ΚΕ. Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.ΜΕ.


                                                   Γρεβενά, 10-1-2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.ΚΕ. Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.ΜΕ.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Γρεβενών εν’ όψει των επικείμενων εκλογών για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  και των μελών του Εποπτικού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Γρεβενών, μέσω των μελών του Δ.Σ. της παράταξής μας, καταθέτει τις ακόλουθες προτάσεις με γνώμονα την προάσπιση και προώθηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των καθηγητών και την δυνατότητα για απρόσκοπτη συμμετοχή στις εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών στην εκλογική διαδικασία..
Προτείνουμε:

1)      Η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, με 1η στα Γρεβενά και 2η στη Δεσκάτη με μετακίνηση μόνο των μελών του Δ.Σ. και στις δύο πόλεις, σε ημερομηνίες που θα οριστούν πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
2)      Οι εκλογές να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα σε δύο εκλογικά κέντρα αντίστοιχα στα Γρεβενά και στη Δεσκάτη (όπως γίνεται και κατά τη διαδικασία εκλογής των αιρετών), με έναρξη στις 2 μ.μ. μετά το πέρας των μαθημάτων.
Η ΕΛΜΕ Γρεβενών, επιδεικνύοντας την απαραίτητη συναδελφική ευαισθησία και κατανόηση, οφείλει να λάβει υπόψη:
α) Ότι στις φετινές εκλογές με απόφαση του υφυπουργού παιδείας δε θα χορηγηθεί συνδικαλιστική  άδεια.
β) Ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι μετακινούμενοι από δύο έως και σε τέσσερα σχολεία την ίδια ημέρα.
γ) Ότι κάθε συνάδελφος που δεν υπηρετεί στην πόλη των Γρεβενών θα πρέπει μετά από το εξαντλητικό του ωράριο και τη μετακίνησή του στα σχολεία εκτός της οργανικής του να μεταβεί στα Γρεβενά για να ψηφίσει (η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία του δήμου Δεσκάτης έχουν μόνιμες κατοικίες στα Τρίκαλα την Ελασσόνα και τη Λάρισα και μετακινούνται καθημερινά). Πιστεύουμε ότι  η οικονομική κατάστασή μας δεν θα επιτρέψει (εκτός της  κούρασης) σε πολλούς συναδέλφους να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, αν υπάρχει ένα μόνο εκλογικό κέντρο στα Γρεβενά, γεγονός, άλλωστε που δεν υπαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΛΜΕ..


3)      Η  ετήσια συνδρομή των μελών της Ε.Λ.Μ.Ε., με βάση την οικονομική συγκυρία, προτείνουμε να είναι 15 €.

Με εκτίμηση και σεβασμό στους συναδέλφους μας,
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Γρεβενών
Καραγιάννης Δημήτρης (Δ.Α.Κ.Ε.)
Φακή Μαρία (Δ.Α.Κ.Ε.)


Υ.Γ. Παρακαλούμε οι προτάσεις μας να τεθούν σε ψηφοφορία  και να καταγραφούν στο πρακτικό συνεδριάσεων της Ε.Λ.Μ.Ε. Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου